sunnuntai 6. marraskuuta 2016

piCture pOlish Autumn ja Cyan -viritelmä

Kuvakansioihini on kertynyt lakkauksia, joita en varmaan koskaan kehtaa julkaista netissä. Tai ehkä julkaisen jossain vaiheessa ne yhdellä kertaa. Niissä lakkauksissa ei varsinaisesti ole ainakaan ihan hirveästi vikoja, mutta ne on vaan niin "nääh". Tai sitten kynnet ovat olleet lakkaushetkellä lohkeilujen vuoksi epämuotoiset.

stamper marbling


Epämuotoisuutta kyllä riittää näissäkin tänään värkkäämissäni kynsissä. Kuvauskäden etusormen kynsi halkesi pahasti jo ainakin viikko sitten ja toissapäivänä pikkusormenkin kynsi koki kovan kohtalon. Jouduin taas lyhentämään jo ennenkin lyhyitä kynsiäni, enkä saanut siltikään etusormen kynnestä kunnollisen näköistä. Hemmetti. No, onneksi kynnet on uusiutuva luonnonvara ja ehkä jo parin viikon päästä saan etusormen kynnen muotoiltua jonkin näköiseksi. Täytyy vaan toivoa, ettei lohkeiluja satu lisää.

Näin jossain Clintonista ja Trumpista kertovassa dokumentissa eräällä naishenkilöllä huivin, jossa oli oranssia, turkoosia ja valkoista. Inspiroiduin väreistä sen verran pahasti, että ne piti saada siirrettyä kynsille hetimiten. Siispä kaivoin helmeristä pari PP:n yhteistyö-scatterholo-lakkaa, oranssin Autumnin ja turkoosin Cyanin, sekä Colour Aliken valkoisen leimauslakan Kind of Whiten.

Lakkasin Essien First Basen päälle kerroksen Autumnia. Autumn on oikein kiva lakka ja se käyttäytyy mallikkaasti. Suojasin kynsiä ympäröivän ihon normaaliin tapaani Isadoran peeloffilla ja aloitin leimasinmarmoroinnin. Tiputtelin leimasimelle Cyan ja Autumn -lakkatippoja sinne tänne ja sitten painelin kevyesti leimasinta kynttä vasten pari, kolme kertaa. Siivosin leimasimen tarrarullalla ja siirryin seuraavan kynnen työstämiseen jne. kunnes sain kaikki kynnet marmoroitua.

Marmorointihommien jälkeen pohdiskelin muutaman tovin, minkä kuvion leimaisin kynsille Kind of Whitella. Käsissä kävi parit MoYou Londonin ja Uberchicin laatat, mutta lopulta päädyin monesti käyttämääni kiekurakuvioon, joka löytyy LeaLaCin XL B -laatalta.

 • Aluslakka: Essie First Base
 • Lakat: Picture Polish Autumn (1 krs), leimasinmarmorointi Picture Polish Autumn ja Cyan ja leimaus Colour Alike Kind of White
 • Leimauslaatta: LeaLaC XL B
 • Päällyslakka: Glisten&Glow HK Girl

Tänne saattaa ilmestyä marraskuussa juttuja ehkä vain kerran tai pari (jos sitäkään). Kissoillani on viime aikoina ollut jatkuvasti silmätulehduksia, ja tämän viikon tiistaina eläinlääkäri päätti, että kaikille kolmelle kissalle aloitetaan kuukauden mittainen antibioottikuuri. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että kissalaumassamme riehuu todennäköisimmin klamydia (ei se ihmisten klamydia kuitenkaan) tai sitten vaihtoehtoisesti mykoplasma -bakteeri ja kummankin hävittäminen vaatii pitkän antibioottikuurin, joka on annettava kaikille kissoille oireista riippumatta.

Antibiootti on onneksi nestemäisessä muodossa, sillä itse koen, että kissoille on helpompi antaa lääkettä nestemäisessä muodossa kuin tablettina. Mutta ei sen nestemäisenkään tökötin antaminen helppoa ole. En kertakaikkiaan voi ymmärtää, miksi lääke, joka on nimenomaan tarkoitettu koirille ja kissoille (ja varmaan muillekin eläimille), höystetään OMENAN- ja VADELMANmakuisilla makuaineilla? Miksei mieluummin possun tai broilerin tai maksan? Harva kissa tykkää omenasta tai vadelmasta, tai ainakaan meidän kissoilta ei pointseja tule näistä makuaineista.

Pointti tässä kissatilityksessä oli se, että kun töiden ohessa tappelee kaksi kertaa päivässä kissojen lääkkeenannon kanssa, niin siinä voi äkkiä jäädä kynsienlaitto vähälle huomiolle. Niin ja sanonpa vielä sen, että sen lisäksi, että kissojen nieluun on saatava lääkettä kaksi kertaa päivässä, on myös tiputeltava kaikkien kissojen silmiin tippoja kolme kertaa päivässä. Ja vielä loppuhuomautuksena, jotta asia ei jää epäselväksi, kyseessä ei tosiaan ole mikään kissojen henkeä uhkaava tilanne vaan ihan hoidettavissa olevasta sairaudesta on kysymys.

7 kommenttia:

 1. Tosi nätti lakkaus. Ja tsemppiä kovasti kissojen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katarooma! Tsemppi tulee nyt todellakin tarpeeseen :).

   Poista
 2. Kivan värikäs lakkaus ja täältä supervoimia kisuliinien lääkitsemiseen ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset Sole :)! Meidän tyttökissa Fritan lääkitsemiseen tosiaankin tarvitaan aimo annos supervoimia, Fritta on nimittäin liukas liikkeissään ja se ei myöskään pelkää käyttää kynsiään.

   Poista
 3. Kaunis lakkaus, jotenkin nuo leimat sopii hauskasti värien päälle. Voi, pikaista paranemista karvakavereille <3 <3 <3

  VastaaPoista
 4. Onpa jännät värit! Sopii tosi hyvin yhteen (: Toivottavasti kisut paranee pian!

  VastaaPoista
 5. Nää on upeat! Tosi kivasti sopii kaikki yhteen! Sulla on aina näitä tosi upeita väriyhdistelmiä! =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...